پیام خراسان
توسعه کشاورزی رباتیک و سرنوشت مبهم میلیون‌ها کشاورز در چین
يکشنبه 21 مرداد 1397 - 12:31:31
ایسنا - اقتصادی - خراسان رضوی
پیام خراسان - چین به سمت طرح کشاورزی رباتیک بزرگی گام برمی‌دارد که می‌تواند شمار زیادی از 250 میلیون کشاورز این کشور را از کار بیکار کند. این برنامه آزمایشی ظرف هفت سال آینده، اجرا می‌شود و ربات‌ها به تدریج جای کشاورزان را می‌گیرند. از خصوصیات این برنامه می‌توان به تراکتورهای بدون سرنشین، کشت‌کننده‌های برنج و اپلیکاتورهای آفت‌کش اشاره کرد.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان و به نقل از بزینس اینسایدر، افزایش کشاورزی اتوماتیک می‌تواند به تولید محصول بیشتر و غذای ارزان‌تر منجر شود. با این حال، افزایش این نوع کشاورزی شمار زیادی از 250 میلیون کشاورز این کشور را از کار بیکار می‌کند.
این برنامه هفت ساله در استان جیانگسو پیاده می‌شود و قرار است از تراکتورهای بدون سرنشین، اپلیکاتورهای آفت‌کش و کشت‌کننده‌های برنج استفاده شود. این تکنولوژی‌ها هنوز استفاده گسترده‌ای در چین ندارند.
میلیون‌ها هکتار زمین کشاورزی بدون بازده و آلاینده در چین از طریق این برنامه مدرنیزه می‌شود. در بخش عظیمی از روستاهای چین، خانواده‌ها بر روی زمین زراعی کوچک کار می‌کنند. محققان می‌گویند این ساختار ناکارآمد است، زیرا میزان محصولات همواره بسیار پایین است.
با افزایش کشاورزی اتوماتیزه، چین در آینده می‌تواند محصول بیشتر و غذای ارزان‌تری تولید کند. اتوماتیک شدن کشاورزی در کنار ثبت داده‌ها به کاهش مصرف کود و آفت‌کش منجر می‌شود، چرا که ماشین‌ها می‌دانند این مواد شیمیایی دقیقا در کدام نقطه باید استفاده شوند. این مدل کشاورزی جدید، مشکل بهره‌وری پایین را که تا حدی ناشی از نیروی کار مسن است، حل می‌کند.
اما اتوماسیون بیشتر به این معنی است که کشاورزان کمتری می‌توانند کاری برای خود دست‌وپا کنند. هر چند درصد نیروهای کاری در چین که درگیر کار کشاورزی هستند رو به کاهش است و از 55 درصد در سال 1991 به 18 درصد در سال 2017 رسیده است، اما هنوز هم حدودا 250 میلیون نفر در این حرفه مشغول به کارند و اگر کشاورزی اتوماتیزه متداول شود، بسیاری از آنها با خطر از دست دادن شغلشان روبه‌رو می‌شوند.
افزایش درآمد در چین باعث شده بسیاری از ساکنان شهر نسبت به گذشته شیر و لبنیات بیشتری مصرف کنند. جمعیت 1.4 میلیارد نفری چین به شدت درگیر شهرنشینی شده‌اند و این موضوع، میلیون‌ها هکتار از زمین‌های قابل کشت را از بین برده است. حدودا 20 درصد از زمین‌های باقیمانده، آلوده به فلزات سنگین ناشی از توسعه صنعتی هستند.
در ایالات متحده، سابقه کشاورزی اتوماتیزه دست کم به 16 سال پیش برمی‌گردد؛ وقتی دیره و شرکا، سیستمی برای استفاده از GPS در تراکتورها معرفی کردند. قبل از آن، تراکتورها زمین و سوخت زیادی هدر می‌دادند، زیرا دانه‌ها را در ردیف‌هایی بر روی زمین قرار می‌دادند و هر بار ممکن بود به بخش‌هایی از ردیف قبلی تجاوز کنند. سیستم GPS به کشاورزان اجازه می‌داد در یک مسیر مستقیم رانندگی کنند و از هم‌پوشانی ردیف‌ها جلوگیری کنند. برخی کشاورزان آمریکایی از ماشین‌های شیردوش رباتیک نیز استفاده می‌کنند. در حال حاضر 2000 دستگاه شیردوش در سراسر کشور وجود دارد.
ظهور اتوماسیون در کشاورزی چین می‌تواند به ایجاد شغل‌های جدید در دیگر حوزه‌ها کمک کند. ربات‌ها می‌توانند بسیاری از کارها را بر عهده بگیرند، در حالی که کدگذاری، تنظیم، نگهداری و تعمیر ماشین‌ها همچنان بر عهده انسان‌هاست. افرادی که به کشاورزی ادامه می‌دهند، مجبورند مهارت‌های جدیدی برای استفاده در تکنولوژی جدید کسب کنند
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/87057/توسعه-کشاورزی-رباتیک-و-سرنوشت-مبهم-میلیون‌ها-کشاورز-در-چین
بستن   چاپ