پیام خراسان
هنری که جان می‌گیرد؛ پاسخ مثبت بازار به دستبافته‌ و پارچه‌های سنتی
چهارشنبه 24 مرداد 1397 - 17:15:11
پیام خراسان -
مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سرایان گفت: با احیای رشته بومی حوله بافی و پاسخ مثبت بازار به این محصول این هنر در سطح شهرستان رونق خاصی گرفته است.
محمد عرب در گفت و گو با ایسنا منطقه خراسان جنوبی، گفت: هنر حوله بافی از گذشته در روستای کریمو رونق داشته اما متاسفانه با پیشرفت تکونولوژی این هنر منسوخ شد.
وی افزود: با این حال با احیای این رشته بومی در سال 92 با توجه به پاسخ مثبت بازار به این محصول این هنر در سطح شهرستان رونق خاصی گرفته و در حال حاضر 4 طرح پشتیبان حوله بافی در شهرستان اجرا و بیش از 70 کارگاه فعال حوله‌بافی و پارچه‌بافی در سطح شهرستان دائر است.
مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سرایان بیان کرد: بافت حوله‌های سنتی در خراسان جنوبی، امروزه نیز همانند گذشته با دستگاه ‌ های سنتی دو یا چهار وردی و ابزار کار ساده، صورت می ‌ گیرد.
عرب ادامه داد: از انواع نقوش به کار رفته در حوله بافی می ‌ توان به کلو، گنتی، چپر بافت، جناغی و ساده اشاره کرد.
وی یادآورشد: تولیدات مختلف حوله بافی شامل؛ انواع حوله دست و صورت و حمام، سفره نان، صافی، دستمال، چادرشب، شال سر، لُنگی است.
مسئول میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سرایان افزود: تولید حوله در بسیاری ازشهرستان ‌ های خراسان جنوبی از جمله سرایان رواج داشته و هم اکنون نیز توسط زنان توانمند بافته می ‌ شود.
عرب خاطرنشان کرد: حوله بافی که دراصطلاح محلی به آن (تو بافی و یا تون بافی)اطلاق می‌شود از قدیمی ‌ ترین صنایع دستی جنوب خراسان است.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/87769/هنری-که-جان-می‌گیرد؛-پاسخ-مثبت-بازار-به-دستبافته‌-و-پارچه‌های-سنتی
بستن   چاپ