پیام خراسان
احتکار؛ کارقاچاق کن قاچاق
شنبه 27 مرداد 1397 - 10:20:36 AM
ایسنا

پیام خراسان- احتکار بر مبنای تعریف حقوقی، عبارت است از اینکه کسی کالای مورد نیاز و ضروری عامه را زیاده مصرف خود داشته و برای جلوگیری از فروش به دولت یا مردم، آن را پنهان کند.

زمانی احتکار جرم به حساب می‌آید که موجب آشفتگی در نظام جامعه و ایجاد بازار سیاه و موجب تضییق و دشواری جامعه شود وگرنه در مورد فراوانی عرضه کالا که اتلاف مال را در پی داشته باشد، این عمل نه تنها جرم نیست بلکه از جهاتی منطبق با موازین اخلاقی است.

در احتکار، تولیدکننده یا فروشنده علارغم وجود جنس آن را عرضه نمی‌کند تا در نتیجه افزایش قیمت، سور بیشتری بدست آورد.

این عمل نوعی سوداگری است که در چند وقت اخیر در کشورمان، ابتدا از بازار سکه شروع شد و سپس به بازار ارز رسید.

فعالیت‌هایی از این دست، تجاوز به حقوق فرد و جامعه بوده و بدیهی است، مقدار تجاوزی که به حقوق افراد می شود، از شفافیت بازارها کاسته و جریان اطلاعات مورد نیاز را با مشکل مواجه می‌کند.

موضوع بازارهای انحصاری و عوامل پدیدآورنده آنها از آغاز پیدایش علم اقتصاد پیوسته مورد توجه اقتصاددانان بوده و هم اکنون دستاوردها و نتایج تحلیلی و تجربی فراوانی پیرامون این موضوع یافت می‌شود.

شناسایی و کشف یک انبار مواد غذایی در بیرجند

علی تهوری سرپرست معاونت بازرسی و حمایت از حقوق مصرف کنندگان سازمان صنعت، معدن وتجارت خراسان جنوبی از شناسایی و کشف یک انبار مواد غذایی در بیرجند خبر داد.

وی اظهارکرد: در پی گزارش واصله به سامانه ستاد خبری 124 سازمان مبنی بر نگهداری اقلام اساسی مورد نیاز شهروندان از قبیل برنج، رب گوجه فرنگی، حبوبات بازرسان به محل عازم که پس از شناسایی و کشف یک انبارحاوی مواد غذایی به ارزش بالغ بر400 میلیون ریال پرونده تخلف دائر برعدم اعلام موجودی برای متصدی انبار موصوف، تنظیم و برای طی مراحل قانونی بعدی به اداره کل تعزیرات حکومتی استان ارسال شد.

تهوری از متصدیان واحدهای صنفی عمده فروش، شرکت‌های پخش و تمامی افرادی که به هر نحو اقدام به خرید و فروش و نگهداری کالا در حجم عمده می‌کنند، خواست موجودی انبار کالاهای اساسی خود را به این معاونت اعلام نمایند در غیر اینصورت , نگهداری کالا بدون فروش یا اعلام موجودی تخلف محسوب و مطابق مقررات با متخلفان رفتار خواهد گردید.

کشف سه انبار کالای قاچاق و احتکار شده در نهبندان

رضا اردونی رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت نهبندان نیز از کشف سه انبار که اقدام به احتکار کالا کرده بودند و در آن کالای داخلی و خارجی قاچاق نگهداری می‌شد، خبر داد.

اردونی اظهار کرد: با عنایت به گزارشات و بازرسی‌های صورت گرفته تعداد سه انبار که در رسته‌های فروش برنج، چای، شکر و همچنین لاستیک اقدام به احتکار کرده بودند با همکاری اداره تعزیرات حکومتی و اماکن عمومی کشف و ضبط شد.

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت نهبندان افزود: در این بازرسی‌ها مقدار 15 تن برنج، یک تن چای، 61 حلقه لاستیک کامیون و حدود 4 تن شکر به ارزش تقریبی 2 میلیارد و پانصد میلیون ریال کشف و ضبط شد.

وی با اشاره به تشکیل پرونده برای متصدیان متخلف و ارسال به اداره تعزیرات حکومتی برای سیر مراحل قانونی، افزود: بازرسی از واحدهای صنفی و غیر صنفی در دستور کار جدی بازرسان این اداره قرار دارد و شهروندان می‌توانند هرگونه گزارش تخلف و یا شکایت خود را از طریق سامانه 124 برای رسیدگی منتقل کنند.

نگهداری کالا بدون فروش یا اعلام موجودی تخلف محسوب می‌شود

داوود شهرکی رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی نیز گفت: متصدیان واحدهای صنفی عمده فروش، شرکت‌های پخش و تمامی افرادی که به هر نحوی اقدام به خرید، فروش و نگهداری کالا با حجم عمده دارند باید موجودی انبار خود را در سامانه اعلام اعلام کنند.

وی ادامه داد: در غیر اینصورت نگهداری کالا بدون فروش یا اعلام موجودی تخلف محسوب شده و مطابق مقررات با متخلفان برخورد خواهد شد.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی یادآورشد: بازرسی و نظارت بر واحدهای صنفی و غیر صنفی در دستور کار جدی بازرسان سازمان قرار دارد و شهروندان می‌توانند هر گونه گزارش تخلف و یا شکایت خود را با سامانه 124 در میان بگذارند.

وی افزود: طرح ویژه بازرسی و نظارت بر کالا و خدمات از 16 تیرماه در استان آغاز شده و در حال اجرا است.

شهرکی گفت: در قالب این طرح، تیم‌های بازرسی در قالب گشت‌های مشترک صبح و عصر با جدیت بر شبکه توزیع کالا و خدمات نظارت دارند.

وی اظهارکرد: با ابلاغ دستورالعمل تشکیل ستاد استانی احتکار و اختفا با برگزاری نخستین جلسه ستاد استانی احتکار و اختفا نظارت و بازرسی‌ها برای شناسایی انبارهای مشکوک و اعلام نشده در سامانه اعلام موجودی معطوف شده است .

شهرکی یادآورشد: فرهنگ‌سازی در افراد جامعه به گونه‌ای ایجاد شود که در هر زمانی و در مواجه با احتکار، اجتماع با استفاده از روش‌های انسانی و عقلانی با احتکار و گران فروشی برخورد کنند.

چه خوب است علاوه بر قوانین سفت و سخت در زمینه مبارزه با احتکار و نظارت دقیق بر این موضوع، مردم و بویژه کسبه با نگاهی ملی و مذهبی به موضوع احتکار به جای سودجویی‌های گذرا به فکر هموطنان خود به ویژه اقشار آسیب‌پذیر جامعه باشند و با این پدیده زشت و مذموم به شدت برخورد کنند.


http://www.khorasan-online.ir/fa/News/88119/احتکار؛-کارقاچاق-کن-قاچاق
بستن   چاپ