پیام خراسان

آخرين مطالب

رئيس پژوهشکده کشاورزي سازمان پژوهش‌هاي علمي و صنعتي ايران:

دانشکده‌هاي کشاورزي در نسل اول دانشگاه‌ها مانده‌اند/دانش‌آموخته‌اي که محصول درخور دانشگاه توليدکند،نداريم گفتگو

  بزرگنمايي:

خراسان آنلاين - رئيس پژوهشکده کشاورزي سازمان پژوهش‌هاي علمي و صنعتي ايران با اشاره به اين که نسل اول دانشگاه‌ها نسل آموزشي، نسل دوم پژوهشي و نسل سوم کارآفرين هستند، گفت: اکثر دانشگاه‌هاي ايران به خصوص دانشکده‌هاي کشاورزي در همان نسل اول مانده‌اند و بين آموزش در کلاس درس با نياز بازار رابطه‌اي وجود ندارد. 
محمد زندي با تاکيد بر اينکه سرفصل‌هاي درسي دروس رشته کشاورزي بايد براساس نياز بازار بازنگري شوند، اظهار کرد: آنچه يک فارغ التحصيل کشاورزي مي‌آموزد را فرزند يک فرد کشاورز بسيار بهتر ياد دارد. در درس کاورزي به دانشجو آموزش مي‌دهيم که چگونه سوار تراکتور شود، محصول به دست آورد و موارد ديگر، درحالي که اين محصول را کشاورز هم مي‌تواند توليد کند، اما نمي‌تواند صادرات داشته باشد. 
وي ادامه داد: نبايد به دانشجوها مواردي روتين همچون سوار تراکتور شدن و غير.. را آموزش دهيم؛ اين کارها نياز به تجربه ندارد، بايد مواردي همچون مبارزه بيولوژيک و ... را به دانشجوها آموزش دهيم.
رئيس پژوهشکده کشاورزي سازمان پژوهش‌هاي علمي و صنعتي ايران گفت: فناوري‌هاي مورد نياز در حوزه کشاورزي در کشور وجود دارد و بومي‌سازي شده است؛ اما بايد سياست‌هايي در نظر گرفته شود که اين فناوري‌ها به دست توليدکننده برسد به طور مثال در زمينه مبارزه بيولوژيک فناوري لازم در کشور وجود دارد.
زندي افزود: در مبارزه بيولوژيک به جاي استفاده از سموم حشراتي را پرورش مي دهيم و آن‌ها را در مزارع رها مي‌کنيم؛ اگرچه با اين اقدام هزينه توليدافزايش مي‌يابد، اما محصول ارزش صادرات پيدا مي‌کند.
وي خاطرنشان کرد: اگر دولت از محصولي که ارزش صادرات پيدا کرده حمايت کند، اين موضوع موجب وارد شدن ارز به کشور خواهد شد.
انتقاد از ادغام رشته‌هاي علوم کشاورزي در ايران
رئيس پژوهشکده کشاورزي سازمان پژوهش‌هاي علمي و صنعتي ايران بيان کرد: در کشور هندوستان که از نظر کشاورزي جز کشورهاي پيشرو است بسياري از موارد تخصصي شده‌اند اگر ما در علوم دامي چهار گرايش داريم در هندوستان 13 گرايش تخصصي در اين زمينه وجود دارد. سياست‌هاي ما به دنبال ادغام رشته‌هاي علوم کشاورزي است، درحالي که اين ادغام کار درستي نيست و همچون مسکني مي‌ماند که گذر زمان انجام مي‌دهد.
زندي گفت: با اين روند يکسري از دانشکده‌هاي کشاورزي با مشکل مواجه خواهند شد، زيرا سرانه دانشگاه‌ها براساس تعداد دانشجويان است و دانشجويان کشاورزي هم روبه کاهش هستند، اين موضوع در حالي اتفاق مي‌افتد که به افزايش دانشجويان کشاورزي نياز داريم؛ اگر در اين زمينه نيازي وجود نداشت، همچون ساير کشورهاي پيشرو در کشاورزي، توليدات و صادرات انجام مي‌داديم.
وي در خصوص اينکه آيا تعداد دانشکده‌هاي کشاورزي با نياز کشور متناسب است، تصريح کرد: در برخي استان‌ها در خصوص يک موضوع خاص چندين دانشگاه وجود دارد، اينجا بايد تجميع صورت بگيرد و آنها در هر منطقه قطب‌هايي را تشکيل بدهند؛ به طور مثال اگر مي‌خواهيم در زمينه گلخانه کار کنيم، نبايد در مناطق کردستان که سردسير است و بايدبراي توليد محصول انرژي مصرف کنيم، اين اقدام انجام شود، بايد در منطقه‌اي که شرايط و آب و هواي مناسبي دارد، سرمايه‌گذاري شود.
رئيس پژوهشکده کشاورزي سازمان پژوهش‌هاي علمي و صنعتي ايران ادامه داد: بايد قطب‌هايي براساس نياز کشور ايجاد و دانشگاه‌ها در آنجا تجميع شوند، تجميع در اين زمينه خوب است، اما بايد هدفمند انجام شود و دانشگاه‌ها براساس پتانسيل منطقه فعاليت کنند.
زندي در خصوص چالش‌هاي حوزه کشاورزي عنوان کرد: فعاليت‌‌ها، تحقيقات و همچنين توليد ما در راستاي نيازهاي کشور نيست، به طور مثال با بر هم خوردن رابطه روسيه و ترکيه نتوانستيم بازار روسيه را به دست بگيريم. در رابطه با قطر هم نتوانستيم جايگاه اصلي خود را به دست آوريم.
محصولات کشاورزي ما قابليت صادرات ندارد
وي با تاکيد بر اينکه در صادرات مشکل داريم، ادامه داد: بحث اصلي ما بر مي‌گردد به اينکه در توليد محصولات از نظر باقي‌مانده سموم، استفاده از آنتي‌بيوتيک‌ها و ساير مواد شيميايي استانداردهاي لازم اجرا نمي‌شود و رابطه‌اي که بايد بين مراکز تحقيقاتي و توليدي وجود داشته باشد به خوبي ايجاد نشده است بنابراين محصولي که توليد مي‌کنيم قابليت صادرات را ندارد.
دانش‌آموخته‌اي که محصول درخور دانشگاه توليدکند، نداريم
زندي خاطرنشان کرد: اضافه کرد: حمايت‌هايي که صورت مي‌گيرد، به خوبي جهت‌گيري نشده است؛ به طور مثال در زمينه توليد محصولات گلخانه‌اي حمايت‌هاي زيادي در سال‌هاي گذشته صورت گرفت؛ اما توليدکنندگان نتوانستند وام‌هاي خود را پرداخت کنند و آنقدر توليد خيار درختي افزايش يافت که کيلويي 400 تومان هم آن را نمي‌خريدند، بنابراين افرادي که در اين زمينه وام گرفتند نتوانستند وام‌هاي خود را پرداخت کنند. علت اين موضوع به اين بر مي‌گردد که رابطه‌اي که بين دانشگاه و توليد بايد وجود داشته باشد و فارغ التحصيلي که محصول درخور دانشگاه توليدکند، وجود ندارد.
رئيس پژوهشکده کشاورزي سازمان پژوهش‌هاي علمي و صنعتي ايران افزود: تا هنگامي که نتوانيم محصولات با کيفيت صادراتي توليد کنيم نمي‌توانيم در بازار صادرات رقابت داشته باشيم از طرف ديگر اين محصول در کشور تجمع پيدا مي‌کند و هزينه کمتري بابت خريد آن پرداخت مي‌شود.
زندي با اشاره به اينکه صنعت دام و طيور پس از نفت دومين صنعت کشور است، خاطرنشان کرد: با توجه به اينکه در صنعت دام و طيور، آنتي بيوتيک‌ها به عنوان مکمل رشد و نه به عنوان درمان ستفاده مي‌شوند محصولاتمان نمي‌تواند صادر شود. آنتي بيو تيک‌ها در دنيا به عنوان در مان و در کشور ما به عنوان پيشگيري و حتي افزايش دهنده رشد استفاده مي شود.
وي افزود:اين موضوع حتي براي ما که مصرف کننده محصولات هستيم مقاومت به آنتي‌بيوتيک به وجود مي‌آورد.يکي از مشکلات ما در زمينه درمان اين است که باکتري‌هاي مقاوم به وجود آمده‌اند زيرا آنها را بدون مطالعه استفاده کرده‌ايم.
زندي در خصوص علت استفاده از آنتي بيوتيک‌ها بدون مطالعلات، عنوان کرد: رابطه‌اي که بايد بين پژوهش و توليد وجود داشته باشد، در کشور ما وجود ندارد اين موضوع يک خلا است که بايد در سياست‌گذاري‌ها ديده شود.
انتهاي پيام

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/10430/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

انتصاب سرپرست جدید موسسه آموزشی علوم وفنون کیش

ماجرای گروگان گیری دختر 16 ساله در تهران

دستگاه های صدرنشین و قعر نشین تبدیل مجوزهای کاغذی را بشناسید

قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز 1 اردیبهشت 1403

روند دمای هوا در خراسان جنوبی افزایشی است

1600 کیلومتر از راه‌های خراسان جنوبی لایروبی شد

دسترسی به اینترنت فوق پرسرعت در خراسان رضوی

تاثیر مناظرات صداوسیما در مشارکت مردم در انتخابات

توقیف کامیون حامل 17 هزار لیتر سوخت قاچاق در سرایان

کشف 7 هزار لیتر سوخت قاچاق در بیرجند

ارائه فرصت‌های سرمایه گذاری خراسان جنوبی در نمایشگاه اکسپو2024

انهدام باند سارقان در بیرجند

هوا رو به گرمی می‌رود

بازگشایی و لایروبی بیش از 1600 کیلومتر از محور‌های خراسان جنوبی

دستگیری 144 متخلف زیست محیطی در خراسان جنوبی

تجهیز40 هزار هکتار اراضی خراسان جنوبی به سامانه‌ نوین آبیاری

خراسان جنوبی، در جایگاه دوم انتشار اخبار مراکز صدا و سیما

پاکسازی و لایروبی 1600کیلومتر از محورهای خراسان جنوبی

زنگ سلامت در مدارس خراسان شمالی نواخته شد

گروگان گیری دختر 16 ساله در تهران/ آدم ربا به 10 میلیارد نرسید

هشدار درباره وقوع شورش سراسری در آمریکا در صورت بازداشت ترامپ

فوت گردشگر گم شده در جنگل‌های ساری

مهار آتش سوزی یک مهمانپذیر در مشهد

بهره‌مندی 2 میلیون خانوار خراسان رضوی از اینترنت فوق پرسرعت

نکات مهم در انتخاب و رزرو مسجد در مشهد

توقیف تریلی حامل بیش از 500 کیلوگرم شیشه و هروئین در مرز تایباد

ورود سامانه بارشی به خراسان رضوی/دمای هوا تا اواسط هفته در استان روند افزایشی دارد

اهدای اعضای بانوی بجنوردی به چهار بیمار نیازمند

استاندار خراسان رضوی از دسترسی به اینترنت فوق پرسرعت در این استان خبر داد

پیدا شدن جسد گردشگر گم شده در جنگل‌های ساری

جشنواره ورزش‌های بومی و محلی جام منتطران در مشهد

خط کشی 300 کیلومتر از راههای تایباد

تربت جام و تایباد بیشترین افراد فاقد مدارک هویتی در خراسان رضوی

برپایی 2 اردوی جهادی بهداشتی و درمانی در مناطق محروم مشهد

قیمت انواع روغن بکر گیاهی در میادین و بازارهای میوه و تره بار

650 فقره انشعاب غیر مجاز در شهرستان طرقبه - شاندیز قطع شد

سراشیبی طلاق در خراسان شمالی با زبان آمار

مرگ تلخ و دردناک دو مرد ایرانی داخل چادر مسافرتی

سقوط مرگبار جرثقیل در بندر امام خمینی

اسنپ تخفیف ویژه مؤسسات نیکوکاری را تمدید کرد

اطلاعیه فراجا درباره برخی برخورد‌های اخیر گشت ارشاد

زمان دقیق افزایش حقوق بازنشستگان 1403 اعلام شد

ترافیک سنگین در بزرگراه‌ها و هسته مرکزی شهر مشهد

تأیید بیمه مرکزی نسبت به افزایش سرمایه‌ی بیمه دی

معرفی برگزیدگان کشتی قهرمانی نونهالان خراسان جنوبی

برتری خراسان جنوبی در اجرای سامانه‌های نوین آبیاری

کمک هزینه 118 میلیاردی برای بیماران صعب‌العلاج خراسان جنوبی

زائران حج عمره حتما این وسایل را همراهشان ببرند | هزینه خدمات درمانی برای حجاج چقدر است؟

برداشت غیرمجاز سالانه 30 میلیون متر مکعب آب در خراسان‌شمالی

جهش حوزه بهداشت و درمان خراسان شمالی در دولت سیزدهم