کشف عامل مخفی حساسیت به گلوتن
اجتماعي
بزرگنمايي:
خراسان آنلاین - محققان دانشگاه موناش در استرالیا پس از مطالعات گسترده موفق به شناسایی عامل اصلی اما پنهان حساسیت به گلوتن در دستگاه گوارشی انسان شدند.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان و به نقل از ساینس آلرت، اگرچه گلوتن به عنوان عامل شناخته شده در ناراحتیهای گوارشی پس از مصرف نان معرفی شده اما هستند افرادی که به گلوتن حساسیت ندارند اما با مصرف نان دچار مشکلات گوارشی میشوند.
یماری سلیاک یک اختلال خودایمنی روده باریک با زمینه ژنتیکی است. در این بیماری گوارشی پرزهای روده باریک آسیبدیده و جذب مواد مختل میشود. در صورتیکه بیماران مبتلا به سلیاک پروتئینی از غلات مانند گندم، جو مصرف کنند دچار علائم عدم تحمل و درد در دستگاه گوارش میشوند.
مطالعات محققان نشان داد که گروه دومی هستند که با مصرف نان دچار دردهای مبهم شکمی میشوند که منشاء گلوتن ندارند..
پروفسور پیتر گیبسون از دانشگاه موناش متوجه شد که عامل احتمالی موثر در وقوع دردهای مبهم شکمی نوعی کربوهیدراتهای زنجیرکوتاه هستند که باعث حساسیت رودهای میشوند.
محققان پس از مطالعات گسترده دریافتند که عامل احتمالی تحریک رودهای علاوه بر گلوتن نوعی پلیمر موسوم به فراکتاین است که در گندم، جو و گندم سیاه به وفور یافت میشود.
انتهای پیام
-
دوشنبه ۲۲ آبان ۱۳۹۶ - ۱:۵۰:۵۴ PM
-
۴۸ بازديد
-
ایسنا - اجتماعی - خراسان رضوی
-
پیام خراسان
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/23902/