پیام خراسان

آخرين مطالب

یک عضو مرکز تخصصی سرطان دانا فاربر دانشگاه هاروارد آمریکا مطرح کرد؛

بی‌توجهی به روش‌های جدید درمان هدفمند سرطان در ایران علمي

  بزرگنمايي:

خراسان آنلاین - یک عضو مرکز تخصصی سرطان دانا فاربر دانشگاه هاروارد آمریکا گفت: متاسفانه در ایران دو روش جدید تارگت تراپی و ایمونوتراپی که برای درمان هدفمند سرطان در کشورهای پیشرفته کاربرد دارد، جای نیفتاده و از روش‌های سنتی نظیر شیمی درمانی که عوارض زیادی برای بیمار دارد، استفاده می‌شود.
امیررضا عارف در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا- منطقه خراسان، در خصوص مقایسه نوع دارویی‌هایی که برای درمان سرطان در ایران و در خارج از کشور استفاده می‌شود، اظهار کرد: در حال حاضر درمان سرطان بر روی پنج پایه اصلی قرار گرفته است که روش اول جراحی و روش های پس از آن به ترتیب رادیوتراپی، روش‌های سنتی درمان سرطان و سپس دو روش جدید درمان سرطان تارگت تراپی و ایمونوتراپی است.
وی افزود: برای تارگت تراپی یا درمان هدفمند سرطان بر اساس نوع جهش‌های ژنتیکی بیمار داروهای مخصوصی را جهت درمان وی انتخاب می کنند. همچنین ایمونوتراپی درمانی است که از قسمت‌های مشخص دستگاه ایمنی فرد برای مبارزه با بیماری‌هایی مانند سرطان از طریق تحریک سیستم ایمنی شما برای عملکرد بهتر یا هوشمندانه‌تر برای حمله به سلول‌های سرطانی و دادن ترکیباتی مانند پروتئین‌های دست ساز دستگاه ایمنی به بدن، استفاده می شود. اما متاسفانه در ایران این دو روش درمان به طور کامل در ایران جای نیفتاده و از آن درست استفاده نمی‌شود. 
عضو مرکز تخصصی سرطان دانا فاربر دانشگاه هاروارد آمریکا ادامه داد: خوشبختانه طی چند سال اخیر برخی از شرکت‌های داخلی ایران شروع به تولید این آنتی بادی‌ها و تولید داروهای تارگت کرده‌اند، اما عدم ارتباط میان پزشکان، آنکولوژیست ها و بخش‌های تحقیقاتی در کشور سبب شده تا روش‌های درمانی بیماران سرطانی همچنان در روش‌های قدیمی نظیر جراحی، شیمی درمانی عمومی و رادیوتراپی باقی بماند و از روش‌های نوینی که به بیماران کمک زیادی می کند تا درمان بهتری داشته باشند و آسیب‌های کمتری ببینند، دور بماند.
عارف گفت: به عنوان مثال بیماری که دارای جهش ژنتیکی خاص در سرطان ریه است، اگر بتواند داروی تارگت یعنی داروی هدف سرطان خود را استفاده کند، تنها کافی است در روز یک عدد قرص مصرف کند و با مصرف این یک عدد قرص ماه‌ها بدون عوارض جانبی و ریزش مو تومور خود را کنترل و کوچک کند. اما اگر همین بیمار بخواهد از روش‌های سنتی شیمی درمانی استفاده نماید، عوارض بسیار شدیدی دارد و حتی ممکن است، پاسخ دهی مناسبی ندهد.
وی اضافه کرد: تنها تفاوت بین این دو بیمار روش‌های درمانی است و اگر تومور این بیمار در مرحله ابتدایی تشخیص داده شود که شامل چه نوع جهش‌های ژنتیکی است و آیا برای این نوع جهش‌های ژنتیکی داروی هدفمندی وجود دارد یا خیر و اگر بتواند از آن داروها استفاده کند بزرگترین کمک به درمان او است.
عضو مرکز تخصصی سرطان دانا فاربر دانشگاه هاروارد آمریکا یادآور شد: طبق آخرین دیتاهای کلینیکی که وارد شده اگر بخواهیم مجموع تمام تومورها را در نظر بگیریم بین 15 تا 20 درصد از بیماران به داروهای ایمونوتراپی پاسخ مثبت می دهند. اگر بخواهیم این عدد را در مقیاس کشور ایران در نظر بگیریم، از 100 هزار نفر بیمارسرطانی که در کشور وجود دارد، حدود 20 هزار بیمار سیستم ایمنی بدنشان قابلیت درمان را دارد که عدد بالایی است. اگر بتوانیم روشی ایجاد کنیم که این 20 درصد را از بین سایر بیماران جدا کنیم نه تنها بار مالی بسیار کمتری بر روی دوش جامعه پزشکی می‌گذارد، بلکه می‌تواند برای جامعه و بیمار بسیار مفید باشد.
عارف افزود: باید ارتباط روش‌های درمانی، تشخیصی و همچنین آنکولوژیست‌ها و پزشکان کشور در بیمارستان‌ها، مراکز تحقیقاتی و در مکان‌هایی که قدرت تصمیم گیری برای نوع درمان بیماران را دارند، بیشتر شود.
وی در خصوص نحوه عملکرد داروهای نوین در بدن انسان، تصریح کرد: از ابتدا این سوال مطرح بوده که چرا سیستم ایمنی بدن انسان که قابلیت پیدا کردن کوچکترین باکتری‌ها و ویروس‌ها را در بدن دارد و می‌تواند آن‌ها را حذف کند، چرا نمی‌تواند سلول‌های سرطانی را پیدا و باعث حذف آن‌ها شود.
سخنران سومین سمپوزیوم سرطان نسترن ادامه داد: در طول صد سال محققین به دنبال این موضوع بوده‌اند تا اینکه در سال 2000 گروه های مختلفی به این دستاورد رسیدن که یکی از این افراد پروفسور گوردون فریمن در مرکز دانا فاربر بود که توانست ارتباط بین سلول‌های T و تومورسل ها را پیدا کند.
عارف خاطرنشان کرد: من کاملا به روش‌های پیدا کردن آنتی اکسیدان‌ها اعتقاد دارم و می‌دانم که این آنتی اکسیدان‌ها می‌توانند در پیشگیری و درمان نقشی را ایفا کنند، اما نکته مهم این است که باید این آنتی اکسیدان‌ها را به صورت هدفمند به کار ببریم. نمی‌توانیم بگوییم آنتی اکسیدانی وجود دارد که با دادن آن بیمار تمام تومورسل را از بین می‌برد. هر نوع تومور سرطانی دارای جهش‌های ژنتیکی اختصاصی است که در مرحله اول باید آن‌ها را تشخیص دهیم و بر اساس هدف آن‌ها را انتخاب کنیم. 
وی افزود: نمی‌توانیم تنها با داشتن یک آنتی اکسیدان از یک گیاه و یا دارویی بگوییم که با اکسیدان آن، کل تومور را از بین برود. باید سعی شود از داروهای هدفمند علاوه‌بر آنتی اکسیدان‌ها و سایر روش‌ها درمانی به صورت ترکیبی استفاده شود.
عضو مرکز تخصصی سرطان دانا فاربر دانشگاه هاروارد آمریکا یادآور شد: در کشورهای پیشرفته بیماری که دارای سرطان ریه است داروی تارگت برای وی تجویز می‌شود و در کنار آن از مواد غذایی که دارای آنتی اکسیدان های بسیار بالایی است به صورت ترکیبی استفاده می‌کنند و تلاش می‌شود تا این بیمار در کنار اینکه درمان هدفمند می‌شود از آنتی اکسیدان ها برای تکمیل درمان وی استفاده شود. 
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/32171/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شگفتی‌آفرینی ژاپن در ماه: ماه‌نشین «اسلیم» برای سومین بار از سرمای مرگبار ماه جان به در برد

بلینکن بار دیگر به سرزمین‌های اشغالی سفر می‌کند

نمایشگاه کتاب و آثار خط و نقاشی در هرات

امداد رسانی به افراد گرفتار در سیلاب سرایان

آنتونی بلینکن بار دیگر به تل‌آویو سفر می‌کند

سرکشی سرپرست اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران ایلام از جانبازان سرافراز

(تصاویر) احیای سنت گلاب گیری حرم رضوی در باغ دولت‌آباد یزد

چرا شعر نوجوان مورد توجه نیست؟

«کولبری» نه شغل است و نه شریف/ مردم از ناچاری بار بر دوش می‌گیرند

داورزن خراسان رضوی هزار و 700 نفر شتر دارد

20 هزار لیتر سوخت قاچاق در مرزهای خراسان رضوی کشف شد

254 معتاد متجاهر در مشهد جمع آوری شدند

خراسان رضوی بیش از 9 هزار زائر حج تمتع آماده اعزام دارد

سه هزار قطعه زمین در بخش احمدآباد مشهد به نهضت ملی مسکن اختصاص یافت

مردم خراسان رضوی سال گذشته 136 میلیون کیلووات برق بیشتری مصرف کردند

بسته‌های ویژه مادران باردار به 825 هزار خانوار خراسان رضوی تعلق می‌گیرد

بازسازی منازل محرومان روستای دولت‌آباد به همت جهادگران قمی

ماجرایی تازه برای خریداران طلا؛ مالیات جدید در راه است؟

مقایسه تعرفه اینترنت ثابت اپراتورها

ویدئوی دیگری از باران‌های رگباری امروز بیرجند

راه‌ها در خراسان جنوبی باز شده، اما همچنان ناایمن هستند

ببینید | درخواست فوری شهردار حاجی‌آباد از مردم؛ اوضاع خراب است!

فیلم | جاده شهداد - نهبندان مسدود است

ببینید | درخواست فوری شهردار حاجی‌آباد پس از وقوع سیل؛ اوضاع خراب است!

بیمارستان رضوی مشهد: تکذیب فروش اسناد حاوی اطلاعات بیماران به عنوان کاغذ باطله

اختصاص پنل‌های خورشیدی برای تأمین درآمد پایدار دهیاری‌ها ضرورت دارد

(ویدئو) زورخانه پهلوان رستم؛ بنایی کهن در تاریخ شهر مشهد

شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود

حذف تکراری پرسپولیس مقابل گربه سیاه در اراک/ پرسپولیس دو بار بازی برده را از دست داد

پنجه آلومینیوم بر صورت قرمزها / پرسپولیس دو بار بازی برده را از دست داد

کشف بیش از 20 هزار لیتر سوخت قاچاق در مرز دوغارون

ضرورت اختصاص پنل‌های خورشیدی برای تأمین درآمد پایدار دهیاری‌ها

پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه 8 اردیبهشت 1403

آزمایش اولین «واکسن شخصی» برای نوعی از سرطان روی بیمار انگلیسی

علم‌الهدی: می‌خواهید به بهانه پر کردن سبد جمعیت انقلابی، همان کسانی را هم که انقلابی هستند از خود برنجانید؟

67 درصد از زوجین جوان مشهدی باور دارند که همسرشان باید ذهن آن‌ها را بخواند

ین ژاپن باز هم سقوط کرد

هشدار سازمان هواشناسی نسبت به رگبار باران و وزش باد شدید

نگاه رهبر انقلاب به مسائل حوزه کتاب همه جانبه است

خون شریک 2 + فیلم

واگذاری زمین به 177 خانوار ایثارگر آذربایجان شرقی

بانک مرکزی: کاهش نرخ رشد 12 ماهه نقدینگی تداوم دارد

آزمون دوباره از 135 کنکوری جامانده «زیرکوه»!

امدادرسانی ارتش به دانش آموزان کنکوری در سیلاب

دستگیری سارق گاردریل‌های جاده‌ای در شیروان

دستگیری قاچاقچیان چوب در لفور سوادکوه

این بار کسی جیمی‌جامپ را بغل نکرد | دستگیری جیمی جامپ در بازی پرسپولیس و آلومینیوم اراک

رونمایی از هفت محصول دانش بنیان کشاورزی در دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی خراسان رضوی

فرونشست عمیق زمین در یکی از خیابان‌های مشهد

جشنواره‌ای با عطر و بوی گل محمدی