پیام خراسان

آخرين مطالب

آیا خوردن ماست واقعا خطر ابتلا به دیابت را کاهش می‌دهد؟ علمي

آیا خوردن ماست واقعا خطر ابتلا به دیابت را کاهش می‌دهد؟
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - سازمان غذا و داروی امریکا اکنون به تولید کنندگان ماست اجازه می دهد تا ادعا کنند مصرف ماست می تواند خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد اما شواهد چیز دیگری را نشان می دهند.

بدون چربی یا پرچرب، طعم دار یا ساده، پروبیوتیک یا طبیعی، ماست از قبل با برچسب همراه بوده است. با این وجود، ممکن است به زودی ادعای جدیدی را بر روی بسته بندی ماست خریداری شده خود مشاهده کنید: در ماه جاری سازمان غذا و دارو ایالات متحده اعلام کرد که به تولیدکنندگان ماست اجازه می ‌دهد ادعا کنند که محصولات شان ممکن است از دیابت نوع 2 جلوگیری کنند.
به نقل از نیویورک تایمز؛ سازمان غذا و دارو ایالات متحده می گوید شواهد علمی محدودی را یافته که نشان می دهد مصرف ماست ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش دهد. تصمیم آن نهاد در پاسخ به درخواستی اتخاذ شد از طرف شرکت تولید کننده ماست "دنون" در امریکای شمالی ارسال شده بود که ماست ‌ها را تحت برندهایی مانند Activia، Dannon و Oikos به فروش می‌رساند. دکتر "فرانک هو" پروفسور تغذیه و اپیدمیولوژی در دانشکده بهداشت عمومی هاروارد تی چان در ماساچوست می گوید :"ماست می ‌تواند یک غذای غنی از مواد مغذی و بخشی از یک رژیم غذایی سالم باشد و شواهدی وجود دارد که نشان می ‌دهند افرادی که به طور منظم آن را مصرف می ‌کنند کمتر در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع 2 قرار دارند". "بانی لیبمن" مدیر تغذیه یک مرکز علمی اما نظر مخالفی با این نظر دارد و می گوید :"مصرف کنندگان ممکن است متوجه نشوند که "شواهد محدود" به این معنی است که شواهد خیلی قوی نیستند. این چیزی است که علم می گوید".
شواهد در مورد خطر ابتلا به دیابت نوع 2 و ماست چیست؟
سازمان غذا و دارو در بررسی شواهد مربوط به ماست و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 به نتیجه 28 مطالعه اشاره کرده است. به طور کلی شواهد تا حدودی محدود و متناقض هستند. دکتر هو می گوید: "برخی از مطالعات نشان دادند افرادی که بیش تر ماست مصرف می‌کنند کم تر به دیابت مبتلا می‌شوند اما برخی دیگر این طور نبودند".
دکتر هو و همکاران اش چندین مورد از بزرگترین مطالعاتی را انجام دادند که توسط سازمان غذا و دارو مورد اشاره قرار گرفته اند. برای مثال، در مقاله ای منتشر شده در سال 2014 میلادی آنان سه گروه بزرگ از بزرگسالان در ایالات متحده را مورد بررسی قرار دادند که در مجموع نزدیک به 200000 نفر بودند. آنان دریافتند افرادی که دو وعده یا بیشتر در هفته ماست مصرف می ‌کنند در مقایسه با کسانی که به ندرت ماست می ‌خورند 12 درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع 2 قرار دارند.
با این وجود، نتیجه مطالعه ای انجام شده در سال 2019 بر روی 7633 زن در استرالیا و هم چنین بر روی زنان در چندین نقطه دیگر که در بررسی سازمان غذا و دارو نیز ذکر شده اند ارتباط معناداری بین خوردن ماست و پیشگیری از دیابت نوع 2 پیدا نکرد. تمام مطالعات مورد اشاره قرار گرفته توسط سازمان غذا و دارو ایالات متحده مشاهده ای بودند بدان معنا که محققان ابتدا از شرکت کنندگان پرسیدند چه میزان ماست مصرف کرده و سپس بررسی کردند که آیا در طول زمان به دیابت مبتلا شده ‌اند یا خیر.
خانم لیبمن می گوید: "چنین مطالعاتی نمی توانند تعیین کنند که آیا ماست به طور مستقیم از دیابت نوع 2 جلوگیری می کند یا خیر زیرا افرادی که ماست می خورند ممکن است عادات سالم دیگری نیز داشته باشند که می تواند از آنان در برابر بیماری محافظت کند". دکتر هو می گوید که محققان سعی می کنند عوامل دیگر را با استفاده از روش ‌های آماری توضیح دهند اما او موافق بود که این عوامل می ‌توانند در کاهش خطر بین مصرف کنندگان ماست مشاهده می کند نقش داشته باشند.
طبق گفته سازمان غذا و دارو ایالات متحده برچسب بر روی محصولات ماست تولیدی باید نشان دهد که "خوردن منظم ماست حداقل 2 فنجان (3 وعده) در هفته ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش دهد". این مقدار هفتگی حداقل مورد نیاز برای مشاهده مزایا در دو مطالعه ای بود که آن سازمان مورد بررسی قرار داد.
دکتر هو می گوید علیرغم عدم قطعیت ها این احتمال وجود دارد که مصرف ماست می تواند خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش دهد. ماست سرشار از پروتئین، مواد معدنی و ویتامین ‌ها است و بر خلاف سایر محصولات لبنی معمولا حاوی مقدار قابل توجهی باکتری زنده است که می‌تواند التهاب و مقاومت به انسولین را کاهش دهد.
دکتر "میرا شاه" متخصص غدد در کلینیک مایو در روچستر در مینه سوتا می گوید: "ادعای تازه مطرح شده در عرصه سلامت می تواند یادآوری مفیدی برای افراد مبنی بر آن باشد که ماست می تواند یک انتخاب سالم قلمداد شود". با این وجود، او اشاره می کند که صرفا خوردن سه وعده ماست در هفته به خودی خود از بروز دیابت نوع 2 جلوگیری نمی کند.
چه مواد غذایی دیگری می توانند خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش دهند؟
دکتر هو می گوید حفظ وزن سالم و پیروی از یک رژیم غذایی متعادل هر دو برای پیشگیری از دیابت نوع 2 مهم هستند. شواهد محکمی وجود دارند که نشان می دهند پیروی از رژیم غذایی مدیترانه ای می تواند از دیابت نوع 2 جلوگیری کند. دکتر شاه می گوید شما می توانید رژیم غذایی را با ترجیحات خود تطبیق دهید. دکتر هو می گوید: "نوشیدن قهوه با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 نیز مرتبط است". او می افزاید با همان درجه اهمیت محدود کردن مصرف مواد غذایی ای که می توانند خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش دهند از جمله نوشیدنی های شیرین، گوشت های فرآوری شده و مواد غذایی فوق فرآوری شده اهمیت دارد.
دکتر هو می گوید: "چندین وعده ماست در هفته به ویژه ماست ساده بدون قند اضافه شاید با قدری میوه تازه یا مقداری عسل شیرین کننده افزوده شده مطمئنا می توان آن را بخشی از یک رژیم غذای سالم قلمداد کرد". با این وجود، او می افزاید: "این یک گلوله جادویی نیست".

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/651554/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هشدار هواشناسی برای بارش‌های رگباری، گردوغبار و کاهش دما در خراسان رضوی

هواشناسی خراسان رضوی هشدار سطح زرد صادر کرد

رسمی؛ مهدی حسینی نسب بار دیگر سرمربی سایپا شد

هدف‌گذاری برای نمایش شهری در تراز حکومت حضرت مهدی(ع) در نوروز 1404

مشهد شهری فرا ملی اما با اعتبارات محلی است

آماده سازی مصلی تهران برای برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران

معرفی شخصیت حجت‌الاسلام مطلبی مصداق امر به معروف است

پروندۀ 75 رزمندۀ فاقد مدارک بالینی در کمیسیون تطبیق احراز جانبازی بنیاد شهید آذربایجان شرقی بررسی شد

دستگیری متهم به جعل مهرهای ادارات در مشهد

پرندگان مهاجر در آب‌گیرهای گرمه فرود آمدند

تجدید میثاق مسوولان حج و زیارت با آرمان‌های امام خمینی (ره)

تصویب طرح پهنه‌بندی حریم شهر مشهد برای نخستین‌بار

آخرین قیمت مرغ در بازار اعلام شد

تجدید میثاق مسئولان حوزه حج و زیارت با آرمان‌های امام خمینی (قدس سره)

ضرورت برخورد جدی دستگاه قضا با عاملان آتش‌سوزی عمدی جنگل‌ها

ثبت 500 فقره تصادف در شبانه‌روز گذشته در مشهد

1066 ختم قرآن به نیت شهدای قوچان انجام خواهد شد

دستبرد آرایشگر سیار به طلاهای بانوان مشهدی!

جان باختن کارگر سبزواری سقوط‌کرده در چاله آسانسور

سارق حرفه‌ای موبایل در بجنورد دستگیر شد

پیش بینی بورس سه شنبه 18 اردیبهشت 1403

روستای تاریخی و کویری اصفهک، در راه جهانی شدن

کشف دومین منزل دپوی زباله در بجنورد + فیلم

فیلم| فرود پرندگان مهاجر در گرمه خراسان

بازیگر «نون خ»: چند بار تا مرز خفگی رفتم

استادان و معلمان باید در مسیر تحقق جامعه دانش‌بنیان اهتمام ورزند

استادان و معلمان باید برای تحقق جامعه دانش‌بنیان اهتمام ورزند

هفت دهنه پل در خراسان شمالی تکمیل شد

نمایشگاه کتاب، رویدادی که هم جنگ را دید و هم روزهای قرنطینه را

چاپ کتاب عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد یادگار امام در انتشارات علمی و دانشگاهی

کتاب پژوهشی «تبلیغ دینی در مسجد؛ رویکردی آسیب‌شناسانه»

اقدام باورنکردنی وزارت بهداشت درباره داروخانه ها

قیمت عجیب اجاره اتاق های مجردی

افزایش «حق مسکن» کارگران منتفی است

فرمانده کل سپاه پیام صادر کرد

محورها و ابنیه فنی خسارت‌دیده از سیل خراسان جنوبی ترمیم شد

هشدار هواشناسی برای بارش‌های رگباری و کاهش دما در خراسان رضوی

جزئیات اعزام زائران خراسان رضوی به عمره مفرده و حج تمتع 1403

طرح محلات ارتقادهنده سلامت در خراسان جنوبی اجرا می‌شود

برنامه‌های کانون در سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران اعلام شد

چاپ کتاب عضو هیئت علمی واحد یادگار امام در انتشارات علمی و دانشگاهی

قیمت مرغ و شترمرغ زنده گوشتی چقدر است؟

5.6 میلیارد دلار ارز برای واردات تامین شد

تکمیل 2 بیمارستان در خراسان جنوبی

ایجاد 320 فرصت شغلی با راه‌اندازی کارخانه فرآوری مس در خوسف

بهره‌برداری از 11 واحد تولیدی با سرمایه خارجی در خراسان رضوی

پیگیری مطالبه اهالی بخش ناغان از نابودی درختان بلوط بر اثر آفت برگ خوار

رییس جدید اداره تبلیغات اسلامی شهرستان مشهد معارفه شد

چین با بذرهای فضایی کشاورزی می‌کند!

داستانی عرفانی با چاشنی فانتزی