پیام خراسان
غرفه‌های بازارچه مرزی باجگیران باید به مرزنشینان واگذار شود
يکشنبه 6 شهريور 1401 - 06:50:35
پیام خراسان - ایسنا/خراسان رضوی سفیر ایران در ترکمنستان گفت: باید صد درصد غرفه‌های بازارچه مرزی باجگیران به مرزنشینان، اهالی باجگیران یا مناطق اطراف واگذار شود و واگذاری به دیگران احقاق حق نیست.
غلام عباس ارباب خالص سفیر ایران در ترکمنستان عصر روز گذشته در حاشیه بازدید از بازارچه‌ مرزی باجگیران در ایران و بازارچه مرزی گودان در ترکمنستان با تأکید بر نزدیکی مرز باجگیران با عشق‌آباد پایتخت کشور ترکمنستان از آن به‌ عنوان مزیت ویژه یادکرد و افزود: بیش از 60 نمایندگی و سفارتخانه در ترکمنستان وجود دارد که با رایزنی‌های انجام‌شده، سفیران و روسای سازمان‌های بین‌المللی مستقر در کشور ترکمنستان از مسیر باجگیران تردد دارند که این مسئله در توسعه اقتصادی اثرگذار است.
وی با یادآوری ممانعت طرف ترکمن برای خروج اتباع خود گفت: در حال حاضر مانعی برای صدور ویزا وجود ندارد و مسیر مسافری در حال رونق بیشتری است.
ارباب خالص گفت: ترکمنستان دارای کالاهای محدودی همچون صنایع‌ دستی بوده و ارائه‌ کننده کالاهای خاص است اما کشور ترکمنستان خواهان تخفیف در زمینه مبادلات کالایی است و اخیراً این کشور به سمت تولید حرکت کرده و به دنبال ایجاد واحدهای صنعتی کوچک است اما در حال حاضر آنچه قابل‌ عرضه بوده همین کالاهای سبک است که باید توازن برقرار شود.
وی خواستار رفع سختگیری‌های موجود در بازارچه‌های مرزی توسط سازمان توسعه تجارت شد و گفت: یکی از مهم‌ترین خواسته‌ها پس از راه‌اندازی این مرز، تردد با حداقل هزینه در کرایه، خرید بدون محدودیت و فراهم نمودن تسهیلات گمرکی و رعایت مساوات و برابری میان هر دو طرف بوده است و باید توجه کرد که رونق بازارچه‌های مرزی، اشتغال مرزنشینان در حوزه شهرستان و استان را به همراه دارد.
سفیر ایران در ترکمنستان تصریح کرد: باید صد در صد غرفه‌های بازارچه مرزی باجگیران به مرزنشینان واگذار شود، نمی‌شود فردی که از تهران آمده یا یک کارخانه‌دار غرفه‌ای بگیرد چون این موجب ضایع شدن حقوق مرزنشینان است همچنین کارخانه ها باید از طریق گمرکات به دنبال صادرات و واردات باشند.
بازارچه مرزی باجگیران علاوه بر توسعه، نیازمند مدیریت واحد است
ابوالفضل چمندی سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی نیز با اشاره به اینکه باجگیران دروازه ورودی به CIS بوده و باید از این گذرگاه مرزی به‌ درستی بهره برد، گفت: بازارچه مرزی باجگیران دومین بازارچه مرزی خراسان رضوی بوده که در مقایسه با بازارچه مرزی دوغارون از ظرفیت خوبی برخوردار است و این مرز می‌تواند تعیین‌ کننده روابط اقتصادی حتی برای همسایگان ترکمنستان باشد.
وی ادامه داد: بازارچه مرزی باجگیران علاوه بر توسعه نیازمند مدیریت واحد است و نمی‌توان با تصمیمات سلیقه‌ای آن را دچار مشکل کرد.
چمندی اظهار کرد: باجگیران باید به باراندازی برای آسیای میانه و حتی پایتخت کشور ترکمنستان تبدیل شود که این مسئله نیازمند تردد تاجران است همچنین گردشگری یکی از پتانسیل‌های منطقه باجگیران است که می‌تواند به بهانه‌ای برای حضور تجار در منطقه و ماندگاری آن‌ها تبدیل شود.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/468885/غرفه‌های-بازارچه-مرزی-باجگیران-باید-به-مرزنشینان-واگذار-شود
بستن   چاپ