پیام خراسان
رشد 144 درصدی سرمایه‌گذاری صنعتی و معدنی در خراسان جنوبی
چهارشنبه 16 شهریور 1401 - 10:25:45 AM
ایرنا

پیام خراسان- عباس جرجانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار افزود: این میزان سرمایه‌گذاری بیش از هشت هزار نفر اشتغال را در سطح استان در پی داشته است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی اظهار داشت: معدن یکی از مزیت‌ها و محور توسعه اقتصادی استان است و در یک سال اخیر سه میلیارد تن ذخایر معدنی جدید در استان شناسایی شد.

وی تصریح کرد: امسال خراسان جنوبی با صدور 144 فقره پروانه اکتشاف و پیش‌بینی سرمایه‌گذاری هزار و 500 میلیارد ریالی رتبه نخست میل به سرمایه‌گذاری در بخش معدن در سطح کشور را از آن خود کرده است.

جرجانی عنوان کرد: اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی در بخش‌های معادن، صنایع و تجارت فعالیت‌ها و برنامه‌های گسترده‌ای انجام داده و در حال اجرا دارد.

وی ادامه داد: همچنین در یک سال گذشته بیش از سه هزار واحد صنفی با اشتغال بیش از 6 هزار و 500 نفر در استان ایجاد شده است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی تصریح کرد: در بازه زمانی یک سال اخیر 70 واحد صنعتی با اشتغال هزار و 700 نفر و 57 معدن نیز با اشتغال مستقیم بیش از 200 نفر به بهره‌برداری رسیده است.

وی عنوان کرد: از ابتدای دولت سیزدهم نیز 349  فقره جواز تاسیس و توسعه واحدهای صنعتی با پیش‌بینی اشتغال حدود 12 هزار نفر در راستای تکمیل زنجیره تولید و فراوری مواد معدنی در استان صادر شد.

وی یادآور شد: این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد چشمگیری داشته و این امر نشان از افزایش میل به سرمایه‌گذاری و ورود سرمایه‌گذاران جدید به استان دارد.

جرجانی گفت: اجرای طرح تحول زمین شناسی و اکتشافات معدنی با حضور بیش از 180 کارشناس خبره معدنی برای نخستین بار در خراسان جنوبی از دیگر دستاوردها و نقاط قوت حوزه معدن استان در سال 1400 در سطح کشور است که در راستای تمرکز بر بخش معدن و شناسایی ذخایر معدنی صورت گرفته است.

وی افزود: در زمینه معرفی ظرفیت‌ها و مواد معدنی شاخص استان، با پیگیری‌های صورت گرفته هشت ماده معدنی شاخص خراسان جنوبی به نام‌های زغالسنگ طبس ایران، سنگ منیزیت سربیشه، سنگ مرمر رنگی خراسان جنوبی و سنگ گرانیت گل پنبه‌ای نهبندان، سنگ آندالوزیت نهبندان، سنگ گرانیت سبز خراسان جنوبی، بنتونیت خراسان جنوبی و سنگ بازالت منشوری طلایی سربیشه به عنوان برند ملی ثبت شده است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی بیان کرد: با توجه به اهمیت حوزه معدن که به عنوان مزیت و محور توسعه اقتصادی خراسان جنوبی معرفی و شناخته می‌شود، احیا و فعال‌سازی معادن راکد و غیرفعال یکی از مهمترین اولویت‌های حوزه صمت استان بوده است.

وی اظهار داشت: در این خصوص با برگزاری مستمر جلسات تعیین تکلیف معادن راکد و غیرفعال با حضور بهره‌برداران معدن در مرکز استان و شهرستان‌ها، بیش از 30 معدن در سطح استان فعال شد.

جرجانی ادامه داد: همچنین برخی نیز پروانه بهره‌برداری آنها ابطلال شده و بر اساس قانون در مسیر واگذاری به افراد واجد شرایط و دارای صلاحیت قرار گرفته است.


http://www.khorasan-online.ir/fa/News/470546/رشد-144-درصدی-سرمایه‌گذاری-صنعتی-و-معدنی-در-خراسان-جنوبی
بستن   چاپ