پیام خراسان
سرمایه‌گذاری در توسعه مراکز درمان ناباروری به نفع سیاست‌های جمعیتی است
سه شنبه 11 بهمن 1401 - 10:00:16 AM
ایسنا
پیام خراسان -  جانشین معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه تخمین زده می‌شود 160 هزار زوج نابارور در سطح استان داشته باشیم، گفت: هر چه در توسعه مراکز درمان ناباروری سرمایه‌گذاری کنیم به نفع مردم و سیاست‌های جمعیتی کشور است.
ایوب توکلیان در گفت‌وگو با ایسنا درمورد آمار زوج‌های نابارور در استان اظهار کرد: آمار دقیق نداریم؛ چون برخی افراد ممکن است نابارور باشند اما مراجعه نکرده باشند یا آمار آنها جایی ثبت نشده باشد، ولی تخمین زده می‌شود در استان 160 هزار زوج نابارور داشته باشیم.
  وی درخصوص تعداد مراکز درمان ناباروری در سطح دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: یک مرکز دولتی و 5 مرکز خصوصی داریم.
جانشین معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مورد اینکه به نظر می‌رسد مردم در درمان ناباروری از مراکز خصوصی بیشتر از مراکز دولتی استقبال می‌کنند، دلیل این موضوع چیست، بیان کرد: یکی از دلایل این است که در بخش دولتی فضای فیزیکی و تجهیزات خیلی پاسخگوی نیاز مراجعان نبوده است. به‌زودی و طی یکی دو هفته آینده تجهیزات به‌روزرسانی شده مرکز درمان ناباروری دولتی میلاد که در بیمارستان امام رضا قرار دارد، به بهره‌برداری می‌رسد. در این زمینه تجهیزات پیشرفته جدیدی خریداری شده است. همچنین فضای فیزیکی این مرکز گسترش خواهد یافت و ساختمان جدیدی ساخته شده که افتتاح می‌شود؛ با این اقدامات مشکلات کمتر خواهد شد.
توکلیان در پاسخ به اینکه چه تعداد از مراجعات زوج‌های نابارور به مراکز دولتی و چه تعداد به مراکز خصوصی است، گفت: آمار دقیق در این زمینه نداریم، اما به طور کلی عموما همکاران ما در بخش دولتی بیمارانی را پذیرش می‌کنند که مشکل پیچیده‌تر و جدی‌تری دارند. به نوعی افرادی که به مراکز خصوصی رفتند و نتیجه نگرفتند به مراکز دولتی مراجعه می‌کنند. اقدام‌هایی که معمولا در بخش خصوصی انجام نمی‌شود در بخش دولتی انجام شده و چون عمل‌های پیچیده‌تر در مراکز دولتی انجام می‌شود، در نتیجه عمل‌ها زمان‌برتر است و تعداد بیماران کمتری نسبت به بخش خصوصی داریم.
وی در پاسخ به اینکه چرا برخی از زوج‌های نابارور برای درمان به شهرهای دیگر مراجعه می‌کنند و آیا دلیل موضوع این است که برخی درمان‌ها در مشهد انجام نمی‌شود، بیان کرد: این زوج‌ها به این دلیل اینکه اینجا نتیجه نگرفته‌اند و می‌خواهند شانس خود را در شهرهای دیگر امتحان کنند، برای درمان به شهرهای دیگر می‌روند. در مشهد هم پزشک متخصص و فوق تخصص داریم و هم از نظر تجهیزات و اتاق عمل‌ها مشکلی وجود ندارد. تمام کارهایی که در شهرهای دیگر انجام می‌شود اینجا هم انجام می‌شود. این موضوع در بیماری‌های دیگر هم ممکن است رخ دهد و افراد برای درمان بیماری به شهرهای دیگر مراجعه کنند درحالی که درمان در مشهد هم انجام می‌شود.
جانشین معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رابطه با اینکه چقدر نیاز به توسعه مراکز درمان ناباروری داریم، خاطرنشان کرد: در حال حاضر صف انتظار نداریم؛ زیرا تخت بستری نداریم که بگوییم تخت‌ها پر می‌شود و لازم است مراکز توسعه داده شود. با همین ظرفیت موجود هم درمان‌ها انجام می‌شود اما هر چه در این زمینه سرمایه‌گذاری کنیم به نفع مردم و سیاست‌های جمعیتی کشور است. درحال حاضر اینگونه نیست که صف انتظاری داشته باشیم و به فرد بگویند برو یک ماه دیگر مراجعه کن. الان که مرکز درمان ناباروری بیمارستان امام رضا به‌روز رسانی می‌شود، خدمت‌رسانی بهتر خواهد شد. دستگاه لقاح مصنوعی هم خریداری شده و این اقدام درمانی پیچیده در این مرکز انجام خواهد شد. این دستگاه‌ها در دهه فجر به بهره‌برداری می‌رسد. همچنین قرار است برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری شود تا در سال‌های آینده در کاشمر و قوچان هم مراکز درمان ناباروری داشته باشیم.
توکلیان در پاسخ به اینکه چند درصد از زوج‌هایی که به مراکز درمان ناباروی مراجعه می‌کنند، نتیجه می‌گیرند، عنوان کرد: این موضوع به عوامل مختلفی شامل علت ناباروری، بیماری زمینه‌ای، سن، اختلال ژنتیک و... بستگی دارد. برخی از دلایل عدم نتیجه‌گیری این است که افراد در سن بالا مراجعه می کنند یا نقایص ژنتیکی خاص و بیماری‌های زمینه‌ای دارند که درمان را سخت می‌کند.همچنین برخی افراد هستند که چند نوبت باید اقدام کنند تا یکی از اقدامات جواب بدهد.
 

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/497694/سرمایه‌گذاری-در-توسعه-مراکز-درمان-ناباروری-به-نفع-سیاست‌های-جمعیتی-است
بستن   چاپ